آموزش کانتور کردن یا کانتورینگ و زاویه سازی صورت
آبان ۲۸, ۱۴۰۱کدام براش و برس ریمل برای استفاده چشم های شما مناسب است؟
آبان ۲۸, ۱۴۰۱ناخنها تاثیر زیادی در زیبایی دستها و پاها دارند و از سلامت و بیماریهای بدن مطالب زیادی را بازگو میکنند. به عبارتی اگر مشکلی در بدن شما وجود داشته باشد، این مشکل در ظاهر و رنگ ناخنهای شما ظاهر میشود. هرگونه تغییر شکل ناخنها ممکن است به دلایلی مانند لاک ناخن و یا مشکلات جدیتری باشد. ما در این مقاله از نوت به علتها و دلایل زردی ناخن پرداختهایم و ده مورد از روش های خانگی برای درمان زردی ناخن را معرفی کردهایم.
اگر شما هم جزء افرادی هستید که از زرد شدن ناخنتان رنج میبرید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
زردی ناخن چیست؟
ناخنهای دست و پا به طور معمول به رنگ صورتی کمرنگ هستند و ناخنهای جدید در حال رشد نیز ظاهری سالم و شفاف دارند. تغییر رنگ و متمایل شدن ناخنها به رنگ زرد نشان از یک امر غیر عادی است که به این عارضه زردی ناخن گفته میشود. طیف زرد ایجاد شده بر روی سطح ناخنها به دو دسته عوامل درونی و عوامل محیطی تقسیم بندی میشوند.
عوامل درونی شامل عفونت و قارچ ناخن است. گاهی هم این امر میتواند نشانه یک بیماری جدیتر در ارگانهای درونی بدن باشد. عوامل بیرونی حاکی از استفاده از محصولات بیکیفیت دیزاین ناخن مانند لاک، استفاده از مواد رنگ زا و … است.
۱۰ مورد از علت های زرد شدن ناخن دست و پا چیست؟
علتهای بسیاری در تغییر رنگ ناخنهای دست و پا موثر است که در ادامه به چند مورد از آن اشاره میکنیم:
۱- استفاده طولانی مدت از لاک های تیره رنگ
استفاده زیاد از لاک ناخن خصوصا لاکهای تیره باعث تعامل رنگ بین کراتین ناخن و لاک شده و مانع از رسیدن اکسیژن به ناخنها میشود و در نهایت منجر به زرد شدن آنها میشود. استفاده زیاد از لاک پاککنهای حاوی استون نیز موجب تشدید زردی ناخنها میشود.
البته این نکته را فراموش نکنید که نوع لاک در تغییر رنگ ناخن مهم است. بنابراین استفاده از لاک های با کیفیت و پاک کردن آن به طور منظم از روی ناخنها، برای دادن فرصت تنفس به ناخنها از تغییر رنگ آنها جلوگیری میکند.
۲- عفونت یکی از علل ناخن زرد
عفونتهای قارچی و باکتریایی مختلف که عموما در تماس با محیطهای آلوده و مرطوب ایجاد میشود میتواند یکی از علت های زردی ناخن دست و پا باشد، که در آن ناخنها ضخیم شده و به زرد شدن ناخنها منجر میشود. رعایت بهداشت نیز میتواند در جلوگیری از آن بسیار موثر واقع شود.
۳- کمبود ویتامین ها و مواد معدنی
کمبود ویتامینها و مواد معدنی همچون روی و کلسیم که عمدتا در اثر داشتن یک رژیم غذایی نادرست اتفاق میافتد، یکی دیگر از علت های زردی ناخن های دست و پا است.
۴- بیماری پسوریازیس
دیگر علت زردی ناخن ابتلا به بیماری پسوریازیس است. این بیماری یک نوع بیماری مزمن سیستم ایمنی بدن است که یکی از علائم و نشانه های آن زرد شدن ناخن ها است.
۵- بیماری های غده تیروئید
زردی ناخن میتواند نشانهی کم کاری یا پر کاری تیروئید نیز باشد، که در این هنگام مراجعه به پزشک متخصص برای جلوگیری از این اختلال امری ضروری و لازم است.
۶- بیماری های کبدی و کلیوی و ریوی
بیماریهایی که منجر به درگیری یا اختلال کار کبد، پانکراس و صفرا میشوند به علت مسئولیت این اعضا در تولید رنگدانه زرد، میتوانند باعث زرد شدن پوست و ناخنها شوند. از جمله این بیماریها میتوان به یرقان، هپاتیت کبدی و دیگر بیماریهای مرتبط اشاره کرد.
اختلال در عملکرد کلیه ها نیز میتواند، سطح بیلی روبین را که یک رنگدانه زرد در خون است، در بدن بالا ببرد و در نهایت منجر به زردی ناخن شود. بیماریهای ریوی نیز که منجربه تجمع مایع اضافی در ریه ها میشود باعث شده تا زردی ناخنها به زردی سوق پیدا کند.
۷- دیابت مزمن
این افراد اغلب با خشکی پوست به ویژه در ناحیه پا و سر انگشتان دست و همچنین با ضعف سیستم ایمنی بدن مواجه هستند که موجب میشود تا ناخنها ضخیم شده و تغییر رنگ دهند و یا حتی در اثر شکنندگی بسیار به راحتی خرد شوند. از این رو عموما در این افراد، ناخنها مستعد ابتلا به انواع عفونتهای قارچی و باکتریایی و تغییر شکل خواهد شد.
۸- برنزه کردن پوست
استفاده از محصولاتی که به صورت مصنوعی پوست را برنزه میکنند، حاوی مادهای به نام DHA هستند که در صورت تماس با انگشتان دست، ممکن است اطراف کوتیکول های ناخن جمع شده و ظاهر زرد تیره به ناخنها ببخشد.
۹- سیگار کشیدن
اگر فردی سیگاری هستید و یا قبلا از سیگار استفاده میکردید به علت اینکه در مواجه منظم با قیر در دود تنباکو هستید، ناخن هایتان از رنگ طبیعی خود خارج شده و زرد رنگ میشوند.
۱۰- استفاده بیش از حد از شویندههای شیمیایی
استفاده از شویندههای شیمیایی که عموما بر اثر شستن لباس، ظروف و نظافت منزل به کار برده میشوند منجربه ضعیف شدن صدف ناخن و تغییر رنگ ناخنها میشود. برای پیشگیری و درمان زردی حاصل شده از این شوینده ها بهتر است تا حتما از دستکش استفاده کرده و یا برای بهبودی و ترمیم آن، از کرم های مخصوص دست و ناخن استفاده کنید.
علت زرد شدن ناخن کاشت شده چیست؟
امروزه همه خانمها برای زیبایی دست و ناخنهایشان اهمیت زیادی قائل هستند و از ناخنهای کاشته شده یا مواد مشابه برای زیبایی بخشیدن به ناخنهایشان استفاده میکنند، اما خوب است بدانید که این مسئله همانند دیگر روشهای زیبایی عوارض خاص خود را دارد. یکی از عوارضی که در مورد کاشت و ژلیش ناخن وجود دارد اسن است که به سبب ایجاد یک لایه ضخیم از مواد شیمیایی بر سطح ناخن طبیعی، احتمال عفونتهای قارچی و زرد شدن رنگ ناخن ها وجود دارد.
این عفونتها که معمولا در سطح ناخن و با گذشت زمان منتشر میشوند، ممکن است بعد از گذشت زمان بخشی از ناخن یا کل آن را درگیر کنند. بنابراین بهتر است تا با نمایان شدن برخی از نشانهها مانند خارش پوست اطراف ناخنها، احساس فشار و درد، پوسته پوسته شدن اطراف ناخنها و… آنها را ریموو کرده و به پزشک مراجعه کنید تا روند درمان تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.
زرد شدن ناخن در کرونا
بر اساس مطالعات انجام شده بر روی بیماران، کووید ۱۹ میتواند منجر به تغییر شکل یا زرد شدن ناخن و ایجاد شیارهای بر روی آن شود. اما صد در صد نمیتوان این عارضه را به کووید ربط داد و علت زردی ناخن دست و پا میتواند در پس هرگونه عفونت ویروسی ظاهر شود. همچنین کمبود مواد معدنی، آهن و روی و برخی از ویتامینها نیز، در ایجاد این عارضه در طول بیماری نقش موثری دارد.
روش درمان خانگی زردی ناخن
حال که فهمیدید که زردی ناخن نشانه چیست و با علتهای متفاوت آن آشنا شدید، نوبت به آن رسیده تا با انواع روش های خانگی برای درمان و تغییر رنگ ناخنها نیز آشنا شوید. اما فراموش نکنید که روشهای نام برده نمیتواند درمان قطعی بوده و بهتر است که در صورت عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنید.
- استفاده از لیمو ترش
لیموترش خاصیت اسیدی داشته و یک روشن کننده طبیعی است که میتواند سطح ناخنها را از هرگونه رنگ موضعی و سطحی پاک کند. برای استفاده و رفع زردی ناخن کافیست تا یک عدد لیمو ترش تازه را از وسط نصف کرده و آب لیمو را داخل یک کاسه بریزید سپس ناخنهایتان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. حال به وسیله یک دستمال یا پد، آب لیمو را بر روی قسمتهای زرد ناخن ماساژ دهید. این کار را روزی یکبار به مدت چند هفته انجام دهید تا به نتیجه برسید.
- سرکه سیب
سرکه سیب یکی از بهترین موادی است که به عنوان یک ماده روشن کننده است و برای رفع زردی ناخن میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
برای استفاده از آن کافیست تا یک فنجان سرکه سیب را با یک لیتر آب ولرم مخلوط کنید و دستان خود را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون آن قرار دهید و سپس دستان خود را با آب معمولی بشویید. شما میتوانید از سرکه سیب و این محلول هر روز برای چند هفته انجام دهید تا ناخنهایتان به طور کلی سفید و تمیز شوند.
- شیر
شیر به دلیل دارا بودن کلسیم و مواد معدنی برای سلامت و تقویت ناخنها بسیار موثر است. استفاده مستقیم شیر بر روی ناخنها برای جلوگیری از پوسته شدن، زرد شدن ناخن و افزایش استحکام بافت ناخن کاربرد دارد. برای این کار کافیست تا یک تا دو فنجان شیر را جوشانده و اجازه دهید تا خنک شود، سپس ناخنهای خود را درون آن قرار دهید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید و در انتها دستان خود را بشویید. استفاده از این روش محدودیتی نداشته و به صورت روزانه میتوانید از آن استفاده کنید.
- روغن پونه کوهی
این روغن به علت خواص آنتی باکتریال و ضد قارچی قوی و موثر خود، برای درمان بیماریهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده و مخلوط این روغن با روغنهای دیگر نظیر جوجوبا، نارگیل، بادام و آرگان میتواند بسیار موثرتر واقع شود.
- روغن درخت چای
استفاده از روغن درخت چای که یک ضد قارچ طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی است برای عفونت ناخنهای مربوط به قارچ موثر است. برای استفاده از این روغن کافیست برای از بین بردن زردی ناخن مقداری از آن را با استفاده از قطره چکان به بسترهای ناخن خود بمالید و ماساژ دهید. پس از چند دقیقه آن را با آب ولرم بشویید، این کار را دو بار در روز تا زمانی که زردی ناخنهایتان بهبود یابد انجام دهید.
- پوست پرتقال
پوست پرتقال دارای مقادیر زیادی ویتامین ث است که به از بین بردن لکههای زرد روی ناخنها کمک شایانی میکند.
دو قاشق سوپ خوری پودر پوست پرتقال خشک شده را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیر سفتی به دست آید. آن را روی ناخنهایتان بزنید و پس از ۱۰ دقیقه دستهایتان را با آب ولرم شستشو دهید. در عرض چند هفته نتایج موثری خواهید دید.